Wat bieden wij?

Werk

In de arbeidsmarktregio Food Valley bieden wij voor het UWV de volgende re-integratiediensten:

  • Modulaire re-integratiediensten 
  • Werkfit maken
  • Naar Werk

In deze regio bieden wij ook jobcoaching (voor UWV en gemeenten) en re-integratietrajecten voor gemeenten, particuliere bedrijven en instellingen.

Als je lange tijd niet hebt gewerkt of door ziekte thuis bent komen te zitten, dan is solliciteren en (ander) werk vinden niet altijd makkelijk. De drempel om aan het werk te gaan wordt hoger. Daarbij kunnen psychische klachten ook een rol spelen. Dan kan ondersteuning nuttig zijn om weer zelfvertrouwen op te bouwen. En inzicht te krijgen waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt. Vervolgens kun je stappen zetten richting een nieuwe werkomgeving.

Onze re-integratiecoaches zijn erin gespecialiseerd je hierin te begeleiden. Zij helpen je bij het (her)ontdekken van je talenten en kwaliteiten, motivatie om aan de slag te gaan, maar ze kennen ook de arbeidsmarkt en weten wat werkgevers van je verwachten. 
Een gemiddeld re-integratietraject duurt 6 tot 12 maanden. 

Naast werk krijgen is het belangrijk om je werk te houden. Om jou en je werkgever daarbij te helpen biedt een jobcoach ondersteuning op je werkplek. Denk bijvoorbeeld aan kennismaking met je collega’s, helpen om misverstanden op te lossen of praktische tips over hoe je werkgever het beste kan omgaan met je beperkingen op het werk. Als het allemaal goed gaat op je werk en ondersteuning voor jou en je werkgever niet meer nodig is, dan stopt de jobcoaching.